Thema Kleding

Lieve ouders,

Vanaf 9 april is het nieuwe Thema Kleding ingegaan! De komende weken hebben we het met de kinderen uitgebreid over het Thema Kleding/Dat wil ik aan. In de groepsruimte zullen de prachtige kunstwerken van de kinderen zichtbaar zijn welke u uiteraard mag komen bewonderen. Ook vindt u hieronder een aantal begrippen wat u samen met uw kind spelenderwijs kunt gebruiken in gesprekjes met uw kind welke vervolgens heel leuk en leerzaam kunnen zijn. Op de groep hebben we ook een verkleedbak waar de kinderen zich prima mee kunnen vermaken, van doktersassistent tot de vliegende held.

Woorden en begrippen

Elke ochtend kleden we ons aan. We trekken onze kleren aan. Eerst een hemd en een onderbroek of romper en dan een t-shirt, trui en broek. Meisjes hebben ook weleens een jurk of rok aan met een maillot of legging eronder. Als we naar buiten gaan doen we een jas aan en ’s winters, als het koud is, ook een muts op en een sjaal om. En natuurlijk handschoenen of wanten aan, dan blijven je handen lekker warm! In de herfst als het regent dan kun je beter een regenjas en laarzen aandoen. Dan word je niet nat, je blijft lekker droog. Aan je voeten doe je sokken of kousen en daaroverheen schoenen. ‘s Zomers loop je met blote voeten in slippers of sandalen. Op je hoofd kun je een pet zetten maar deftige mevrouwen en sjieke heren dragen vaak een hoed. En de koning? Die draagt een kroon! Als je gaat slapen, moet je je eerst uitkleden. Dan trek je je pyjama aan. Slaap lekker!

Onze leidsters beschikken over een activiteitenplan welke de komende weken uitgevoerd zal worden met uw kinderen. Wilt u deze graag zien ? Vraag dit dan graag aan de leidsters.

Met vriendelijke groet,

De Mickey & Minnie Club team en directie.

Deel deze pagina op:

Geef een reactie

Naam *
E-mail *
Site